![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkAf9K0uuFfr8yrsyOdXBrX6FgOsY7qSU5zGjUK7UlxKHO-2oV-EijjL__l8gVZ9xfPU5qpmh7HHav-soYcV12EVEWyr2SjgyqvZCwNiIna1He0c3hX68-4UESj5DJZp0AwESPPzzEEUYV/s1600/c%C3%A9kl%C3%A1s+t%C3%A9szta.JPG)
Az eredeti receptben a céklát (ami kb. 40 dkg, de bevallom én nem mértem le, csak szemre vásároltam) héjastúl főzik, majd még melegen megpucolják. Én helyette meghámoztam, feldaraboltam és olívaolaj, balzsamecet, só, bors kíséretében lefedve a sütőbe raktam. Azért változtattam, mert a sült cékla így nem csak a tésztába kerülhetett, hanem külön is meg tudtuk enni önálló köretként, illetve zöldsalátához keverve. Szóval cékla megsütve. Innen vissza az eredeti recepthez: hagyma pirítása, bele apróra vágott fokhagyma, majd a cékla (az ízesítés már sütés előtt megvolt, még egy kis borsot kevertem hozzá). Ebbe kevertem még durvára tört diót, majd a tésztát hozzáforgattam. Nekem a céklához, dióhoz még füstölt sajt kívánkozott, így azt is reszeltem rá (kecskesajtot). A szerzőnek igaza van, másnapra érnek össze az ízek (nekem frissen kevésbé ízlett). És a hideg tejföl is nagyon jó hozzá.
Próbáld ki ezeket is:
Tejszínes, gombás, baconös tészta
Vöröslencse krémleves
Sütőtök krémleves
Zöldborsó krémleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése