Kellett valami gyors, valami finom, valami keksz...így találtam rá erre a receptre, amiből legközelebb dupla adagot fogok készíteni!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPd_0s-B7Mb47610cgnBnwMXGLgiMDAAcdDOAeXq9tO81dq0PniW2LobwCg_2puZbC-hAi6CkLB5zlhDjxFQBPRQEKCQiMP58iNatk39EiPiBJJsi4cU3ovPBriNZNx2cbTOB5QETnorQ/s1600/tall%25C3%25A9r+2_v1.jpg)
Hozzávalók 16 db-hoz:
45 g cukrozatlan kakaópor
60 g eritrit
60 g kókuszzsír
2 db tojás
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Az összetevőket robotgéppel simára kevertem, majd muffinsütő formába elhelyeztem a kapszlikat és kb. egy evőkanálnyit tettem mindegyik aljára. Hozzávetőleg 15 perc alatt megsült, de érdemes tűpróbával ellenőrizni. Amikor kihűlt, óvatosan kell leszedni a tallérról a kapszlikat, mert könnyen törik a tészta, viszont szerencsére nem szárad ki túl gyorsan, napok múlva is puha is volt!
Amikor legközelebb készítem, a kókuszzsír helyett kipróbálom majd kakaóvajjal, hogy a csokis hatást erősítsem, illetve nekem kevesebb eritrit is elegendő lett volna.
A tallér szénhidrát-tartalma nagyon alacsony, úgyhogy minden napszakban bűntudat nélkül ehetsz belőle 1-2 darabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése