2015. június 1., hétfő

Epres-müzlis pohárkrém

Tudtátok, hogy a müzlit milyen sokféleképpen felhasználhatjátok? Nemcsak reggelire tejjel, joghurttal fogyasztható, hanem sok desszerthez is kiváló alapanyag. Mutatjuk az elsőt!


Hozzávalók hat pohárkrémhez:
- 2 dl (laktózmentes) habtejszín (természetesen cukrozatlan)
- 125 g (laktózmentes) túró
- 125 g mascarpone
- 2 ek eritrit és 15 csepp stívia (vagy ezek helyett ízlés szerinti cukorpótló, kóstold bátran és édesítsd ízlésed szerint)
- vaníliakivonat (pár csepp)
- 350 g eper turmixolva
- 6 x 2 púpos evőkanál müzli (én ezt a müzlit használtam, mert kizárólag természetes cukrokat tartalmaz és csupa egészséges és bio hozzávalót)





A túrót, mascarponét, vaníliát és az édesítőt egy tálban összekeverjük (habverővel egyszerűbb). Felverjük a tejszínhabot, és azután hozzáforgatjuk a túrós masszához. Ha van időnk, akkor a keveréket néhány órára hűtőbe tesszük (egyszerűbb lesz rétegezni).

A pohárkrém alsó rétege 2 evőkanál müzli, majd következik a túrós-tejszínes massza és a tetejére óvatosan rácsorgatjük a turmixolt epret. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a müzlinek legyen ideje kicsit megpuhulni. Másnap még finomabb, ha marad belőle :)

Próbáld ki:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése