2015. június 17., szerda

Joghurtos epertorta müzliágyon

"Keep calm and strawberry fields forever." Ez a találó mondat jött szembe, miközben inspirációt gyűjtöttem ehhez a poszthoz. Eszembe jutott az is, hogy néhány héttel ezelőtt egy barátnőmmel megjártuk az eperföldeket és a szénán (vagy szalmán) ülve szedtük a kissé éretlen epret, miközben kedélyesen elcsevegtünk az aktuális ügyekről. Isteni volt. Menjetek szeddmagadeprészni!




És most jöjjön a recept, ami ismét egy átdolgozás, az eredetit itt találjátok. 

Hozzávalók a tésztához:
100 g vaj
50 g zabliszt (Próbáld ki ezt!)
50 g eritrit (Próbáld ki ezt!)
1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:
330 g görög joghurt
3 tojás
0.5 dl laktózmentes tej
100 g eritrit (Próbáld ki ezt!)
500 g eper

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd készítsd el a tésztát. A müzlit keverd el a zabliszttel majd morzsold el a vajjal. Ne ijedj meg, a Vital Florában lévő aszalt gyümölcsök remekül passzolnak az eperhez, még véletlenül se válogasd ki őket! :-) Add hozzá ehhez a kissé ragacsos masszához a tojást és az eritritet. Ettől még inkább nehezen fog elválni a kezedtől, így mielőtt a formába igazgatod, vizezd be a kezed. A 26 cm-es tortaformát béleld ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a tésztát. 

A görög joghurtot kézi habverővel keverd el a tojásokkal, az eritrittel, végül add hozzá a tejet. A keveréket öntsd rá a tésztára, és darabold bele az epret. Az eredeti recept légkeveréses fokozatot ír, de érdemes folyamatosan figyelni a tortát, én a végén már levettem a hőfokot és a légkeverést is, és picit tovább sütöttem, mint 40 perc. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése