2015. július 21., kedd

Bogyós gyümölcsös piskótatorta

Gyors, könnyű gyümölcsös édességet ajánlok figyelmetekbe, amelyet 10 perc alatt el lehet készíteni és 20-25 perc alatt megsütni! Kitűnő kísérője az ebéd utáni kávénak! A recept alapjáért köszönet Nóri mindenmentes konyhájának!


Hozzávalók 26 cm-es tortaformához (12 vékony szelet, 8 vastag):

tojás
50 g darált mandula, mandulaliszt vagy darált dió
30 g eritrit
néhány csepp vanília
késhegynyi fahéj
1 csipet só
kb. két marék vegyes bogyós gyümölcs



A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. Külön tálban habosítsuk fel a tojásokat az eritrittel. A tojásfehérjére öntsük rá a habosított tojássárgás keveréket, majd az összekevert liszteket a sütőporral elvegyítve. Óvatosan forgassuk össze egy lapáttal, ne törjük szét a fehérjét, de oszlassuk el, különben fehér kis habfelhők maradnak a tésztában.



A tortaformát vajazzuk és lisztezzük ki, majd öntsük bele a keveréket és simítsuk el. Végül már csak a gyümölcsöket kell a tetejére szórni, majd a 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütni, Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése