2015. július 8., szerda

Hogyan válasszunk édesítőt? 4. A kókuszvirág cukor

Szerző: Földi Nikoletta


Forrás: authoritynutrition.com
Ha még eddig nem ismerted, vagy ismerted, de még nem próbáltad, íme néhány fontos tudnivaló a kókuszvirág cukorról. 

Lágy, karakteres karamella ízű és karamellizálható az újdonságnak számító, kókuszpálma virágjának nektárjából készülő kókuszvirág cukor, amit ne keverj össze a pálmacukorral. Kávékhoz, süteményekhez, és egzotikus szószokhoz ajánlott, valamint olyan ételekhez és italokhoz, amelyekhez kiválóan illik a karamellás íz és szín. Gazdag tápanyagokban és ásványi anyagokban, glikémiás indexe: 35, azaz alacsonyabb, mint a cukoré. Azoknak ajánlom, akik a természetes táplálkozás hívei, és a répacukornál egészségesebb alternatívára vágynak. 

Energiatartalma: 402 kcal/100 g. 150 g-900 g kiszerelésű karamell színű por formájában vásárolható meg, például itt.

A cikk készítése közben a kókuszvirág cukor használatával kapcsolatban több véleményt is olvastam, amiket itt és itt tudsz átböngészni.

Mi nem használjuk gyakran ez az édesítőt, de például az imádnivaló répatorta ízvilágához nagyon jól passzol, próbáljátok ki! 

A cikksorozat további részei:
Hogyan válasszunk édesítőt? 1. Az eritrit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése