2015. július 8., szerda

Zabpuszedli


Hozzávalók:

11 dkg puha vaj
20 dkg eritrit (Próbáld ki ezt!)
1 tojás
1 dl víz
 néhány csepp vanília aroma
1/2 tk fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
25 dkg apró szemű zabpehely
csapott teáskanál só
10 dkg liszt (zablisztszénhidrátcsökkentett liszt, teljeskiőrlésű liszt, rozsliszt stb.) (Próbáld ki ezt!)
1 csapott teáskanál sütőpor
6 dkg aszalt gyümölcs
6 dkg min. 70 %-os étcsokoládé



A puha vajat a cukorral, vagyis az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a vizet és a vanília aromát. Utána beleforgatjuk a lisztet, zabpelyhet a sót és a sütőport, majd a legvégén az aszalt gyümölcsöt és a csokit. Sűrű, kézzel formázható masszát kapunk.

A nagy sütőtepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk a masszából és tetejüket kézzel lenyomkodjuk. Kb. 15-20 perc alatt megsütjük, addig amíg az alja pirul, de a teteje még kicsit puha. Miután kihűlt, tegyük dobozba, hogy ne keményedjen meg. Ebből az adagból nekem 30 db puszedlim lett.

Jól zárható dobozban sokáig eláll(hat), ideális tízórai vagy uzsonna a bolti müzliszelet helyett. Nálunk nincs ideje elállni, mert 1-2 nap alatt elfogy :)

Ha tetszett ez a recept, pillants rá ezekre is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése