Finom és gyors keksz, amit utána felhasználhatsz egy isteni tortához, íme.
Hozzávalók (a bögre 2 dl-es):
5 bögre apró szemű zabpehely
fél bögre zabliszt
1,5 tk szódabikarbóna
1,5 tk sütőpor
1/2 rúd vanília
csipet só
citromhéj
2 evőkanál liofilizált málna
20 dkg olvasztott vaj
1 bögre rizsszirup
170 fokra melegítsük elő a sütőt, a tepsit béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze az olvasztott vajjal és rizssziruppal. Hozzávetőleg egy evőkanálnyi adagból nedves kézzel gyúrjunk gombócokat, lapítsunk belőle tallérokat a tepsin. Süssük kb. 12 percig, amíg az alja és a széle szép aranybarnára sül. Hűtsük ki őket.
Ha a keksz kész, a torta már gyerekjáték!
Alap:
kb. 5-6 db citromos-málnás keksz
4 dkg olvasztott vaj
A kekszet egy erős turmix- vagy aprítógépben összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a masszát belenyomkodjuk a tortaformába és hűtőbe tesszük.
Citromos krém:
2 egész tojás
2 citrom reszelt héja és 1 dl leve
Citromos krém:
2 egész tojás
2 citrom reszelt héja és 1 dl leve
10 dkg kókuszvirág cukor vagy eritrit
8 dkg vaj
A krémet gőz fölött készítjük, de vigyázzunk, hogy nehogy a magas hőmérséklet összekapja a tojást. Tehát, a citrom héját és levét keverjük össze a tojással, eritrittel, majd folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle egy puding sűrűségű krémet. Ha már úgy látjuk, hogy kész, vegyük le a gőzről és keverjük bele a felkockázott vajat. Amikor már langyos, öntsük rá az alapra és tegyük vissza a hűtőbe.
Citromos hab:
1,5 pohár natúr joghurt
5 ek. eritrit
1,5 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
1 citrom leve és héja
1,5 csapott ek. zselatin
2 evőkanál liofilizált málna
A joghurtot langyosítsuk meg annyira, hogy elolvadjon benne az eritrit, a zselatin, és kaparjuk bele a vaníliát. Amíg ez hűl, verjük fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a mascarponét és verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, a vaníliás keveréket, végül a málnát. Ezt öntsük rá harmadik rétegként a tortára és néhány órára vagy egy éjszakára hagyjuk hűlni. Mielőtt tálaljuk, vágjuk körbe a tortát, csak ezután vegyük le róla a csatos részt.
Ha tetszett ez a recept, készítsd el ezeket is:
Joghurtos epertorta müzliágyon
Epres-müzlis pohárkrém
Zabkeksz-szerintem
8 dkg vaj
A krémet gőz fölött készítjük, de vigyázzunk, hogy nehogy a magas hőmérséklet összekapja a tojást. Tehát, a citrom héját és levét keverjük össze a tojással, eritrittel, majd folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle egy puding sűrűségű krémet. Ha már úgy látjuk, hogy kész, vegyük le a gőzről és keverjük bele a felkockázott vajat. Amikor már langyos, öntsük rá az alapra és tegyük vissza a hűtőbe.
Citromos hab:
1,5 pohár natúr joghurt
5 ek. eritrit
1,5 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
1 citrom leve és héja
1,5 csapott ek. zselatin
2 evőkanál liofilizált málna
A joghurtot langyosítsuk meg annyira, hogy elolvadjon benne az eritrit, a zselatin, és kaparjuk bele a vaníliát. Amíg ez hűl, verjük fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a mascarponét és verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, a vaníliás keveréket, végül a málnát. Ezt öntsük rá harmadik rétegként a tortára és néhány órára vagy egy éjszakára hagyjuk hűlni. Mielőtt tálaljuk, vágjuk körbe a tortát, csak ezután vegyük le róla a csatos részt.
Ha tetszett ez a recept, készítsd el ezeket is:
Joghurtos epertorta müzliágyon
Epres-müzlis pohárkrém
Zabkeksz-szerintem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése