Nyáron kézenfekvő, hogy az ember szívesen eszik salátát, de olykor elegem van a görög saláta, mozzarella-paradicsommal "saláta" és az "öntsünk le bármit, ami a hűtőben van joghurttal"-saláta szentháromságából. Olyasmire vágytam, ami frissít, izgalmas az íze, könnyű beszerezni a hozzávalókat és 15 percnél nem több idő elkészíteni. Kitaláljátok mit kreáltam?
Szerintem nem, úgyhogy megosztom Veletek: ez a zseniális étel a libanoni petrezselyem saláta, leánykori nevén tabbouleh (ejtsd: tábulé). A receptre az egyik kedvenc blogomon akadtam, és a recepten csak hangyányit módosítottam.
Hozzávalók:
Legalább 3 csokor petrezselyem
3 db paradicsom
3-4 újhagyma
1 csokor menta
3 citrom leve
1 dl olívaolaj
só
egy csészényi bulgur (Az eredeti recept szerint mindössze két evőkanálra van szükség, de én egy kiadós salátát szerettem volna, ezért tettem bele többet.)
Feldaraboljuk a hozzávalókat, vigyázzunk, hogy a petrezselyem szára ne kerüljön bele a keverékbe, csak a levelet aprítsuk fel, és a mentával is így járjunk el. Minden más összetevőt vágjunk apróra, és a bulgur kivételével keverjük össze. Elvileg a citromlé és az olívaolaj elegendő lenne ahhoz, hogy a bulgur megszívja magát, ám én nem két evőkanálnyit tettem a salátába, így inkább előre megfőztem. amikor pedig elkészült, ezt is hozzáadtam a keverékhez.
A kész salátát érdemes állni hagyni néhány órát, vagy egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek. Magában (korpovit keksszel) vagy natúr, esetleg kevésbé fűszeres húsokhoz ajánlom. Isteni!
Ha a tabbouleh ízlett, készítsd el ezt a salátát is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése