Bár megtévesztő a fotó, de nem tejbegríz látható rajta, hanem annak egy egészségesebb formája. Olyan reggelekre, uzsonnákra, vacsorára vagy bármikorra, amikor nosztalgiázni támad kedvünk. Mindezt lehet egészséges, diabetikus kivitelben.
Melegítsünk fel fejenként 2,5 dl folyadékot: nálam ez fele víz, fele tej vagy kókusztej. Keverjünk bele 2 púpos evőkanál zabkorpát és 2-3 evőkanál kókuszreszeléket. Ízesítsük édesítővel (2 ek. eritrit vagy egy tk. folyékony sztívia), kis vaníliával és főzzük néhány perc alatt, kevergetés mellett sűrűre. Utána öntsük tányérra és hintsük meg natúr kakaóporral. Akinek még nem elég édes, az keverjen xilitet vagy eritritet a kakaóhoz vagy fahéjjal, esetleg cukormentes lekvárral is tálalható. Állagát tekintve krémes, nem ragacsos, ízét tekintve a tejbegrízhez hasonlító gyors fnomságot kapunk. Ha extrább verzióra vágyunk, akkor tej helyett tejszínnel készítsük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése