A répatorta nem feltétlenül a legkönnyebb, leglégiesebb édesség - gondolnánk. Számtalanszor ettem tömör, masszív, persze isteni finomat belőle, de tavaszra talán a mi verziónk egy "lájtosabb" megoldás, amit akár simán tepsiben, akár tortának vagy muffinak is elkészíthetünk. Az omlós tésztát az egész család imádni fogja!
Hozzávalók:
100 g Dia Wellness - 50 % szénhidrát csökkentett lisztkeverék
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
2,5 dl olvasztott kókuszzsír
200 g eritrit
300 g finomra reszelt sárgarépa (pucolva, reszelve ennyi)
3 tojás
csipetnyi só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki a tortaformánkat sütőpapírral, vagy készísük elő a muffinformákat. A megolvasztott kókuszzsírt, az eritritet és a tojásokat keverjük össze egy kézi mixerrel jó alaposan, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a lisztet, a sütőport, a fűszereket és a pici sót. Alaposan keverjük össze, dolgozzuk simára a tésztát és legvégül tegyük bele a reszelt répát.
Ha elkészültünk, töltsük formába a masszát és süssük kb. 50 percig, de mindenképp ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
Ha nem találjuk elég édesnek a tortát, meg lehet locsolni olvasztott étcsokoládéval vagy készíthetünk a tetejére mascarponés krémet. Bevallom őszintén, nálunk nem tartott addig a süti, hogy bevonat is készüljön hozzá. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése