2015. május 11., hétfő

Zellergolyó sajttal

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a zellert és azoknak is, akik nem, mivel az ételnek nem lesz zeller íze. Akik csak egy könnyű vacsorára vágynak, vagy akik még nem találták ki, hogy mi legyen a köret a már pácolódó húshoz. Az elkészítése nagyon könnyű, egyszerűen elronthatatlan. Az eredeti verziót itt találjátok, én csak annyit módosítottam rajta, hogy igazi fokhagymát tettem bele.




Hozzávalók:
300-350 g zeller (megpucolva)
kb. 130 g trappista sajt reszelve
pár gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint

Először odateszem a megpucolt, apróra kockázott zellert főni. Fontos, hogy ne tegyük rá a lábosra a fedőt, így a zellernek tényleg nem lesz olyan erőteljes íze. Eközben a fokhagymát betettem a sütőbe héjastul és addig sütöm, amíg picit meg nem barnul. Ekkor megpuhul a belseje és sokkal könnyebben tudjuk elegyíteni a főtt zellerrel és a reszelt sajttal.

Amikor puha a zeller, még forrón beletesszük az aprítógépbe a sajttal és a fokhagymával együtt, és összekeverjük. Egy kissé ragacsos, nyúlós elegyet fogunk kapni, amit a kezünkkel kis golyókká formázunk. (Sajnos az én golyóim sütés közben kilapultak...) Ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, kevés zsiradékkal megkenve, 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Próbáljátok ki más zöldségekkel is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése