2015. augusztus 20., csütörtök

Barackos buboréktorta tesztelve!


Barackos buboréktorta
A legfrissebb híradások szerint kb. 30 000 szelet fogyott az államalapítás napján  az Ország Tortájából az Ízek Utcájában. Hogy ebből mennyi lehetett a cukormentes verzió, az nem derült ki, én mindenesetre biztosra mentem és a közeli cukrászdában vásároltam meg a családi betevő tortaadagját. 

A barackos buboréktorta névre hallgató költeményt Vaslóczki Orsolya készítette el, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által megjelölt összetevők listájából. A receptben a fő összetevők a dió, barackvelő, tejszín és az édesítő. A receptben nyírfacukor és eritrit is van. Ez azért fontos, mert én inkább eritritet használok, így kiéreztem a nyírfacukor mellékízét a sütiből. 

Barackos buboréktorta
A torta tésztája, a benne lévő mandulaliszt ellenére sem képez piskóta jellegű alapot, ami feltehetően szándékos lehetett megálmodója részéről, hiszen az egész sütemény nagyon könnyű, habos és egy szeletben mindössze 11,8 g szénhidrátot és 278 kcal-t tartalmaz.

A dió és a barack aromája harmonikus ízvilággá áll össze, úgyhogy akit nem zavar a nyírfacukor mellékíze, bátran próbálja ki a buboréktortát, ám mióta létezik ez a verseny, nekem a 2012-es "Almatorta egressel" fantázianevű cukormentes torta a kedvencem. 

Jó kóstolgatást, és ha van türelmetek, a recept alapján Ti is elkészíthetitek otthon az Ország Cukormentes Tortáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése