Ebben a tikkasztó forróságban az embernek se főzni, se enni nincs kedve. De azért mégis kell mindkettőt... Következzen ez a finom, krémes savanykás leves a forró napokra.
Cukkinileves
Hozzávalók:
2 közepes cukkini, meghámozva, feldarabolva
1 negyed fej vöröshagyma, apróra vágva
1 csokor kapor, nálam a fagyasztóból
1 dl habtejszín/főzőtejszín vagy 2 evőkanál görög joghurt
só, fehérbors, ételecet
A cukkinit, hagymát és kaprot annyi vízbe tettem fel főni a sóval és fehérborssal, amennyi ellepte. Miután megfőtt, kidobtam belőle a kaprot és a cukkinit a turmixgépbe öntöttem. Eldönthetjük, hogy teljesen krémlevest szeretnénk, ez esetben az egészet, vagy ha szeretnénk benne cukkini-darabkákat, akkor csak a felét. Hozzáadtam a tejszínt, majd pedig összeturmixoltam. Turmixolás után vissza a lábasba és megegyszer felforralni. Ezután kihűtöttem, majd mielőtt a hűtőbe kerül volna, belekevertem 2 evőkanál ételecetet. Jól lehűtve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése