2015. augusztus 13., csütörtök

Vacsoraötlet - saláta, grillsajt

Ritkaság az, hogy az embernek egy hosszú és fárasztó munkanap után még nagy kedve lenne este főzőcskézni, pláne ebben a melegben... Ha mégis valami finom, gyors, részben félkész ételtből szeretnétek vacsorát készíteni, akkor jöjjön egy kis zöldsaláta grillsajttal.
A zöldsalátát sokféleképpen variálhatjuk, feldobhatjuk koktélparadicsommal, esetleg magvakkal, és a végén cseppentsük rájuk ízesítésként valami finom hidegen sajtolt olajat. A jól megszokott olivaolaj mellett ajánlom kipróbálásra a dióolajat, vagy a tökmagolajat, mindkettő remek kísérője a zöldsalátának.
A grillsajtot pedig 2-3 perc alatt elkészíthetjük akár egy olajozatlan serpenyőben a tűzhelyen, akár egy grillapon a teraszon vagy kertben. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert megkeményedik. Kísérőként a sajt után megpirított teljes kiőrlésű vagy sima pitát ajánlom, persze, csak mértékkel. Ebben a nagy nyári melegben ebédnek is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése