Hozzávalók (bögrével mérve, egy bögre kb 2,5 dl):
- 1 és fél bögre aprószemű zabpehely
- 1 és fél bögre liszt (lehet zab(pehely)liszt, diabetikus süteményliszt, rozsliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt vagy ezek keveréke)
- 2 bögre tej (nálam laktózmentes)
- 2 nagy egész tojás
- 1 csipetnyi só
- 6 evőkanál eritrit (használhatsz más édesítőt is, nyírfacukorból biztosan elég 3-4 evőkanál is)
- reszelt citromhéj
A hozzávalókat bármilyen sorrendben összeönthetjük, és egy kanállal vagy fakanállal összekeverjük. Egy jó nagy vagy két kisebb serpenyőt olajjal vagy kókuszolajjal kiolajozunk, majd beleöntjük a masszát. Én addig hagytam közepes lángon pirulni, amíg az alja palacsintaszerűvé vált, de a teteje még puha volt. Ekkor részletekben megfordítottam - szét fog esni, de nem baj, nincs jelentősége. :-) Amikor kicsit a másik fele is megsült, akkor fakanállal apró darabokra szaggatjuk.
A sütés elején ez még nehezen fog menni és a fakanálra fog ragadni, de ahogy egyre jobban sül, apró darabokra fog esni. Friss gyümölccsel, cukormentes lekvárral tálaljuk.
A sütés elején ez még nehezen fog menni és a fakanálra fog ragadni, de ahogy egyre jobban sül, apró darabokra fog esni. Friss gyümölccsel, cukormentes lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése