2015. augusztus 27., csütörtök

Kakaós piskótatallér liszt nélkül


Kellett valami gyors, valami finom, valami keksz...így találtam rá erre a receptre, amiből legközelebb dupla adagot fogok készíteni!


Hozzávalók 16 db-hoz:

60 g eritrit 
2 db tojás

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Az összetevőket robotgéppel simára kevertem, majd muffinsütő formába elhelyeztem a kapszlikat és kb. egy evőkanálnyit tettem mindegyik aljára. Hozzávetőleg 15 perc alatt megsült, de érdemes tűpróbával ellenőrizni. Amikor kihűlt, óvatosan kell leszedni a tallérról a kapszlikat, mert könnyen törik a tészta, viszont szerencsére nem szárad ki túl gyorsan, napok múlva is puha is volt!

Amikor legközelebb készítem, a kókuszzsír helyett kipróbálom majd kakaóvajjal, hogy a csokis hatást erősítsem, illetve nekem kevesebb eritrit is elegendő lett volna.

A tallér szénhidrát-tartalma nagyon alacsony, úgyhogy minden napszakban bűntudat nélkül ehetsz belőle 1-2 darabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése