2015. április 8., szerda

Bundázott csirke

Diéta ide, egészséges életmód oda: a bundázott húsokat mindenki szereti. Íme egy egészségesebb verzió.

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell kb. 10 x 3-4 cm-es csíkokra vágva
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű vagy barna rizsliszt vagy zabpehelyliszt)
- friss zöldfűszer (vagy ha nincs kéznél, akkor szárított)
- só, kevés víz, kókuszzsír a sütéshez

A csirkét vágjuk csíkokra, majd sózzuk be. A tojást keverjük el a liszttel, kevés sóval és daraboljuk bele a zöldfűszert. Sűrű, palacsintaszerű tésztát kapunk, amit kevés vízzel hígíthatunk, ha túl sűrű. Kb. 2 púpos evőkanál kókuszzsírt forrósítsunk fel és a tésztába mártott csirkét pár perc alatt süssük barnára benne, közben fordítsuk meg. 
Frissen tálaljuk salátával vagy magában  paradicsomos salsával, esetleg reszelt sajttal és fokhagymás tejföllel. A csípős ételek kedvelőinek magába a palacsintatésztába javaslok chilit keverni. A bundás csirke másnaposan már nem olyan ropogós, így frissen fogyasztva ajánlom.

Ha ez a recept tetszett, készítsd el az alábbiakat is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése