A nassolás sajnos mindkettőnk rossz szokása, az uram és én is imádjuk az édességeket, és apránként, de jelentős mennyiséget bírunk elfogyasztani a finomságokból. Ezért jött kapóra, amikor megtaláltam azt a zabkeksz receptet, ami gyors is és finom is.
Én az alábbiakból készítettem (a bögrém 2,5 dl-es):
1 bögre Dia-Wellness -50 % lisztkeverék
2 bögre aprószemű zabpehely
1,5 bögre narancslé
1 tojás
1 csipet só
2 narancs héja reszelve
2 ek. narancskivonat
100 g 73 %-os Ritter Sport étcsoki
A keksz elkészítése roppant egyszerű: az összetevőket összekeverjük, utoljára az apró darabokra vágott étcsokit tesszük bele. Egy közepesen sűrű masszát fogunk kapni, amit sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazunk, és normál sütőmódban 200 fokon addig sütünk, amíg kicsit el nem kezd pirulni a teteje. Nekem ebből az adagból 14 db nagy keksz jött ki. Figyelem, ez nem ropogós, inkább lágy, puhább keksz.
A tésztát egyébként készíthetjük laktózmentes vagy növényi tejjel, aszalt gyümölcsökkel, reszelt almával, kakaóporral, a lisztkeverék helyett használhatunk gluténmentes sütőlisztet, teljes kiőrlésű zablisztet vagy búzalisztet, tehát a variációk száma közelít a végtelenhez.
Ha nagyon csokis kekszet szeretnénk, akkor az elkészült, kihűlt kekszeket olvasztott étcsokiba, vagy kókuszvajból és cukrozatlan kakaóból készült krémbe is márthatjuk.
Ez a keksz remek reggelinek kávé mellé, főétkezéseke között nassolásra, illetve sportolás előtt, ha energiára van szükségünk, mivel többségében lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése