Előtte |
Az édesburgonyát rendkívül sokféleképpen fel lehet használni, már én is írtam róla korábban. Ami eddig sosem sikerült: ropogósra sütni. Egészen eddig.
Az édesburgonya-chips elkészítése olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik: uborka/zöldségszeletelővel vagy késsel az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk. Érdemes hosszúkásat választani és akkor nem kell darabolni sem. Utána a tepsibe szilikonos sütőpapírt tenni, amit vékonyan meg kell kenni olajjal (szilikonos ecsettel próbálkozz, íme egy a Hellokonyha jóvoltából, kattints a feliratra).
Utána |
Utána jöhet a fűszerezés, nálam só, ételízesítő és rozmaring. Végül olívaolajspray-vel megfújkáltam és 20-25 perc alatt megsütöttem légkeverésen, 200 fokon. Egyetlen kritikát kapott: túl kevés :) Legalább két tepsivel kezdjetek!
Felhasználási javaslatok:
Sült pisztránggal, bulgurral és gombával |
Sült hússal, tükörtojással |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése