Mindig is nagyon szerettem a spenótot, de csak egy módon készítettem korábban: főzeléknek. Nos, ez most valami más. A Pata Negra spanyol tapas bár ihlette a receptet, az ott kóstolt spenótot próbáltam reprodukálni. Nem lehet abbahagyni... Bár most még nincs szezonja, bébispenótot mégis sok helyen láttam bevásárláskor, könnyen beszerezhető.
Spenót serrano sonkával és tejszínes krémsajttal
Hozzávalók:
- friss bébispenót vagy spenót (fejenként 10 dkg)
- serrano sonka (fejenként 3 szelet) vagy bármilyen szárított sonka
- fokhagyma (10 dkg-onként fél gerezd)
-só, bors, kevés víz
A serrano sonkát kis kókuszzsíron megpirítjuk, majd a megmosott spenótot rátesszük és megdinszteljük, összefonnyasztjuk. Óvatosan sózzuk, mert a sonka sós, adjunk hozzá borsot is.
Amikor már a spenót összeesett, akkor fejenként fél gerezdnyi apróra vágott fokhagymát dobjunk hozzá. Utolsó lépésként tegyük hozzá a sajtot vagy a tejszínt, kis vizet, és pároljuk még pár percig.
Köretként vagy magában is ajánlom.
Készítsd el ezeket is:
A bárány
Céklás tészta
"Durván jó" saláta
A hal, aminek nem tudsz ellenállni
Készítsd el ezeket is:
A bárány
Céklás tészta
"Durván jó" saláta
A hal, aminek nem tudsz ellenállni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése