2015. március 31., kedd

Tejbe kuszkusz, az ötperces édesség

Ez az édesség annyira egyszerű, hogy már-már nem is mondanám receptnek az elkészítés leírását, de mindenképpen érdemes róla szót ejteni, mert legalább annyi variációja létezik, mint a zabkásának.

Hozzávalók:
1 egység kuszkusz
2 egység növényi vagy laktózmentes tej
édesítő és fűszerek ízlés szerint

Amikor kuszkuszt készítek, egy kisebb vizespohár a mércém, ez kb. 1 dl-es. Ha csak magadnak csinálsz édességet, fél pohárnyi bőven elég, mert a kuszkusz jól megszívja magát a folyadékkal. 

Tehát, előkészítünk egy megfelelő méretű, magas falú edényt, beleöntjük a kuszkuszt. Megmelegítjük a kb. 1 dl, jelen esetben mandula tejet, amibe belekeverem az édesítőt és a fűszereket is. Érdemes kicsit "túlfűszerezni", mert a kuszkusz nagyon felszívja ezeket. Ha elég meleg a tej, nem kell, hogy forrjon, akkor ráöntjük a kuszkuszra és összekeverjük, majd lefedjük és kb. 5 percre félre tesszük, de időnként átkeverjük és már kész is.

Hidegen és melegen is tálalhatjuk, ízesíthetjük még további fűszerekkel, fahéjjal, vanília porral, tehetünk bele aszalt gyümölcsöt vagy kanalazhatunk rá cukormentes lekvárt. 

Ha ez a recept tetszett, készítsd el ezeket is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése