2015. március 23., hétfő

Zöldséges tócsni

Itt a tavasz, jönnek a friss zöldségek, a szervezetünk feltöltődésre vágyik! Jöjjön egy jól kombinálható, finom és gyors zöldséges recept. A zöldégek tetszés szerint cserélhetők és az arányuk is változtatható (használható még édesburgonya, sárgarépa, zeller is).
Cukkinis-karalábés tócsni

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
fél karalábé
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 tojás
2-3 ek. kanál liszt (teljes kiőrlésű vagy zabpehelyliszt vagy barna rizsliszt)
kókuszzsír vagy olívaolaj, só

A zöldségeket lereszeljük a 4 oldalú reszelő nagyobbik felén. Besózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott zöldségekhez hozzáadjuk az egész tojást, a fokhagymát összezúzva vagy lereszelve, az apróra vágott petrezselymet, és a lisztet (annyit amennyit felvesz). Közben felforraljuk a kókuszzsírt (nem kell, hogy vastag rétegben legyen a serpenyő alján, mivel vékony lesz tócsni és sütés közben megfordítjuk). A tócsnit evőkanál segítségével a zsíradékba szaggatjuk és mindkét oldalát barnára sütjük.
Friss tejföllel, görög joghurttal vagy mascarponeval magában is kínálhatjuk. Én csirkemellet sütöttem hozzá, olivaolajon mindkét oldalát megpirítottam, majd a végén salátamag-keverékkel megszórtam (azt is pirítottam még 1 percig).

További zöldséges receptjeink:
Spenótot álmodtam
Rakott csicsóka
Durván jó saláta




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése