2015. március 11., szerda

Túróval tömött alma

A főzés művészete nem más, mint szaktudás és kreativitás - állítja Eric Ripert francia séf. Nos, e recept elkészítésében inkább az utóbbi játszott szerepet. A magammal gondolatban lefolytatott párbeszéd után kivettem pár dolgot a hűtőből és néhány töltött almát kanyarítottam belőle. Valahogy így.

Hozzávalók:
5 db közepes méretű alma
250 g laktózmentes túró
150 g laktózmentes joghurt
1-2 ek. folyékony édesítő
mazsola vagy más aszalt bogyós gyümölcs ízlés szerint
fahéj ízlés szerint



Az almákat megmostam és a tetejüket levágtam egy éles késsel, majd egy dinnye kanállal kivágtam a magházát és még annyit a belsejéből, hogy ne essen szét a gyümölcs. Ezután összekevertem a túrót a joghurttal, az édesítővel, hozzáadtam a fahéjat és végül egy kevés aszalt fekete áfonyát, végül a tölteléket belehalmoztam az előkészített almákba.

Az minden finomsággal megtömött almákat teflon tepsibe helyeztem és 10-15 percig sütöttem 200 fokon légkeverésen. Vigyázat, a sütési idő az almák méretétől függően változhat, amikor már úgy látod, hogy a héja kellően szottyos, akkor készült el. 

Ha ez a recept tetszett, pillants rá ezekre is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése