Hozzávalók:
5 db közepes méretű alma
250 g laktózmentes túró
150 g laktózmentes joghurt
1-2 ek. folyékony édesítő
mazsola vagy más aszalt bogyós gyümölcs ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Az almákat megmostam és a tetejüket levágtam egy éles késsel, majd egy dinnye kanállal kivágtam a magházát és még annyit a belsejéből, hogy ne essen szét a gyümölcs. Ezután összekevertem a túrót a joghurttal, az édesítővel, hozzáadtam a fahéjat és végül egy kevés aszalt fekete áfonyát, végül a tölteléket belehalmoztam az előkészített almákba.
Az minden finomsággal megtömött almákat teflon tepsibe helyeztem és 10-15 percig sütöttem 200 fokon légkeverésen. Vigyázat, a sütési idő az almák méretétől függően változhat, amikor már úgy látod, hogy a héja kellően szottyos, akkor készült el.
Ha ez a recept tetszett, pillants rá ezekre is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése