2015. március 2., hétfő

Készítsd el a túrótorták királynőjét!

Túróból mostanság számtalan ételt készítettem, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon sokoldalú alapanyag. Most egy édes receptet mutatok Nektek, amelynek ötlete innen származik, ám számos dolgot módosítottam rajta, főként a véletlennek köszönhetően, ám így egy szuper desszert állt elő. Íme.



A hozzávalók (én általában kétszeres vagy háromszoros adagot készítek,, különben nagyon gyorsan elfogyna):

40 g kókuszliszt
60 g mandula liszt
50 g nyílgyökér liszt
150 g laktózmentes túró
3 db tojás
2 db narancs kifacsart leve (én a megtisztított héját is bele reszeltem)
kb. 10 ek. eritrit 
1 ek. vanília aroma
kb. 1 dl víz
0,5 tk. szódabikarbóna
mazsola, ízlés szerint - ehhez az adaghoz kb. 50 g




Keverd össze a folyékony és a száraz hozzávalókat külön-külön a mazsola kivételével, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel elegyítsd őket, végül keverd bele a mazsolát. Egy sűrű, de folyós halmazállapotú tésztát kapsz, amit megsüthetsz kuglóf vagy muffin formában, simán sütőpapírral bélelt tepsiben vagy, ahogy én csináltam, torta formában. 

Ahhoz, hogy jól átsüljön a tészta, érdemes alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig sütni: én 160-170 fokon sütöttem, kb. egy órát és csak a végén kapcsoltam rá kicsit a légkeverést. És hát minél nagyobb az adag, a sütési idő annál hosszabb, viszont ha muffinként készíted el, le is rövidülhet.

A végeredmény egy jól szeletelhető, laktató és egészséges édesség, aminek isteni mandula-marcipán íze van! 

Készítsd el ezeket is:
Gyümölcsös túrókrém
Túrógombóc - másképp
Csokitorta, ami rabul ejt
Almás-mákos desszert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése