Túróból mostanság számtalan ételt készítettem, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon sokoldalú alapanyag. Most egy édes receptet mutatok Nektek, amelynek ötlete innen származik, ám számos dolgot módosítottam rajta, főként a véletlennek köszönhetően, ám így egy szuper desszert állt elő. Íme.
A hozzávalók (én általában kétszeres vagy háromszoros adagot készítek,, különben nagyon gyorsan elfogyna):
40 g kókuszliszt
60 g mandula liszt
50 g nyílgyökér liszt
150 g laktózmentes túró
3 db tojás
2 db narancs kifacsart leve (én a megtisztított héját is bele reszeltem)
kb. 10 ek. eritrit
1 ek. vanília aroma
kb. 1 dl víz
0,5 tk. szódabikarbóna
mazsola, ízlés szerint - ehhez az adaghoz kb. 50 g
Keverd össze a folyékony és a száraz hozzávalókat külön-külön a mazsola kivételével, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel elegyítsd őket, végül keverd bele a mazsolát. Egy sűrű, de folyós halmazállapotú tésztát kapsz, amit megsüthetsz kuglóf vagy muffin formában, simán sütőpapírral bélelt tepsiben vagy, ahogy én csináltam, torta formában.
Ahhoz, hogy jól átsüljön a tészta, érdemes alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig sütni: én 160-170 fokon sütöttem, kb. egy órát és csak a végén kapcsoltam rá kicsit a légkeverést. És hát minél nagyobb az adag, a sütési idő annál hosszabb, viszont ha muffinként készíted el, le is rövidülhet.
A végeredmény egy jól szeletelhető, laktató és egészséges édesség, aminek isteni mandula-marcipán íze van!
Gyümölcsös túrókrém
Túrógombóc - másképp
Csokitorta, ami rabul ejt
Almás-mákos desszert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése