2015. február 25., szerda

Villámpiskóta baracklekvárral

Mi az urammal édesszájúak vagyunk, ami, ha az ember éppen diétázna, erős hendikep. Így viszont, hogy rátaláltam erre a receptre, 20 perc alatt lett édesség és boldogság :-).

A hozzávalók:

4 db tojás
5 ek. zabliszt
4 ek. víz
1 kk sütőpor
2 ek. édesítő



A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk, majd a sárgáját habosítjuk fel a két evőkanál édesítővel. Ezután hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport, csomómentesre keverjük. Ha kész, óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, így egy homogén, könnyű tésztát kapunk. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük bele a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen, akár a sütőpapír, akár egy tiszta konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Végül megkenjük ízlés szerint cukormentes lekvárral és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése