2015. február 24., kedd

Zöldborsó krémleves

Újabb egyszerű és gyors vacsora recept következik, a krémleves készítéssel kapcsolatos trükkjeimet már itt és itt is elolvashattátok. Ezúttal a sztori csak annyi, hogy gyorsan - legalább részben - meleg ebédre volt szükségem, de hét vége felé már kevésbé volt tele a hűtő friss zöldségekkel. Adta magát tehát a dolog, hogy főleg  a fagyasztóból készüljön a leves.

Zöldborsó krémleves

Hozzávalók:
- kb 20 dkg fagyasztott zöldborsó (és szinte bármilyen maradék friss zöldség)
- kevés hagyma
- 2 dl laktózmentes joghurt/tejföl/növényi tejszín
- fűszerek: só, bors mindenképpen, mellé petrezselyem vagy menta, esetleg a végén tökmagolaj
Feltét javaslatok: sült garnéla, sült hagyma, sajtos pirítós, bármilyen maradék sült hús, tükörtojás.




A borsót egy kis maradék póréhagymával, illetve egy fél cukkinivel együtt megfőztem annyi vízben, amennyi éppen ellepte, fűszereztem. Ha van friss petrezselyem vagy menta kéznél, akkor azt elég a turmixolásnál hozzáadni (jó bele a szárított petrezselyem is, ha nincs friss). Mentával isteni ízkombinációt ad - nyáron lehűtve is kiváló. Ha megfőttek a zöldségek, megy minden a turmixba, majd ismét felforraljuk a levest.

Ha véletlen túl híg lesz, akkor sem kell megijedni, ilyenkor egy nagyon kevés, egy csapott kiskanálnyi (kukorica)keményítőt adjunk hozzá.

A hozzávalóknál említett különböző kombinációkkal változatos gyors leveseket kapunk, mindenféle maradék feltéttel párosítható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése